Usein kysyttyä

Paljonko urakoita on Suomessa?

Suomessa on vuosittain useita urakoita, joita kilpailutetaan hyvissä ajoin. Ajantasaista listaa pitää mm. väylävirasto ja kunnat.

Kenen kanssa teen tilauksen maa-aineesta?

Teet tilauksen suoraan lähelläsi toimivan urakoitsijan kanssa.

Mihin kierrätysmaa sopii?

Kierrätysmaa sopii hyvin maatiloille, omakotitaloihin ja mökeille täyttömaaksi tai maan muokkaukseen.

Milloin saan tilaamani maa-ainekset?

Urakoitsijat ajavat maata sitä mukaa, kun tienhoito urakka etenee. Kierrätysmaa toimitetaan usein niin, että ajomatka on sillä hetkellä mahdollisimman lyhyt.

Tilasin maa-aineksen, mutta toimitusta ei tullut?

Valitettava kuulla. Kannattaa reklamoida urakoitsijaa puuttuvasta tilauksesta. Toimituksen viivästymiseen voi olla useita syitä: ajoneuvorikko, maa-aineksen määrä, unohdus tai inhimillinen virhe.

Voinko luottaa urakoitsijaan?

Suurimman tienhoidollisissa urakoissa on tiukat kilpailutukset ja valitut toimittajat ovat hyvämaineisia yrityksiä. Sen osalta voit luottaa urakoitsijaan, mutta asiat kannattaa sopia kirjallisesti esimerkiksi sähköpostilla.

Mikä on nuppikuorma?

Nuppikuorma on yleisesti käytetty nimitys kuorma-auton lavasta johon mahtuu maa-ainesta auton koosta riippuen 14-19 tonnia. Tämä vastaa pihalle levitettynä n. 150m2 aluetta.

Paljonko kierrätysmaa maksaa?

Hinta riippuu maalajista, määrästä ja toimitusmatkasta. Karkeasti kierrätysmaa on edullisempaa, kun urakka on lähellä kohdettasi. Hinnat ovat n.50e - 150e / nuppikuorma

Kuinka saan tietää urakoitsijasta lähelläni?

Liittymällä sähköpostituslistallemme saat tietää hyvissä ajoin lähelläsi alkavat urakat ja urakoitsijat.

Paljonko minun kannattaa tilata?

Urakoitsijat on paras arvioimaan lopullisen tarpeen. Karkeita nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää 100m2 / nuppikuorma.

Kuinka levitän tilatun maa-aineksen?

Voit sopia mahdollisuudesta maa-aineksen levittämiseen urakoitsijan kanssa. On myös hyvä varautua tekemään se itse tai myöhemmin, sillä urakoitsijan koneet voivat olla kiinni tienhoito urakassa.

Kuinka maksan tilatun maa-aineksen?

Sovit maksutavoista ja ehdoista urakoitsijan kanssa. Heillä on usein valmiit toimintatavat.

Mitä tarkoittaa läjitysalue?

Läjitysalue on paikka, minne vanha maa-aines viedään. Usein ne ovat kaukana urakointialueista, joten kierrätysmaata on urakoitsijankin järkevämpi myydä edullisesti lähelle.

Mistä tiedän paljonko kierrätysmaata tarvisen?

Tarkka määrä kannattaa arvioida urakoitsijan kanssa. Voit kuitenkin karkeasti arvioida määrän itse seuraavasti: Mittaa vain pinta-ala kohteessa, mihin ainesta suunnittelit (m*m) ja laske: - Pinta-ala * Paksuus / 100 * Materiaalikerroin = Määrä m3 Karkeasti 1 kuutio (m3) = 1 tonni Materiaalikertoimet ovat: murske, sepeli, hiekka, sora: 1.2 multa: 1.35 Kaava ottaa huomioon aineksen tiivistymisen.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Ei hätää. Laita meille kysymyksesi alla olevalla lomakkeella, niin vastaamme sinulle pikaisesti.
Lisäämme uusi kysymyksiä palstalle säännöllisesti.